CÉL; A HAZAI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ TALÁLMÁNYOK SEGÍTÉSE

 In Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) és a Valor Hungariae Zrt. a közlekedésfejlesztésben megjelenő hazai találmányok piaci sikerének, a folyamatosan fejlődő közlekedésitechnológiák hazai kutatóműhelyeinek a segítése érdekében. Az üzemanyagcellák, a dróntechnológia, az infrastrukturális környezet valamint a hidrogénmeghajtás fejlesztésekhez kapcsolódó kutatások ösztönzése és segítése, a kapcsolódó szabályozások átalakításának a fontossága volt a témája a megállapodás kapcsán tartott megbeszélésnek.

A megállapodást Dr. Erb Szilvia a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezetője, valamint Lepsényi István a VALOR HUNGARIAE Zrt. vezérigazgatója írta alá azon a megbeszélésen, amelyen a közlekedésfejlesztéshez kapcsolódó kutatások, az abban megjelenő hazai technológiai újítások szabályozási háttere és azok nemzetközi jogharmonizációja is előtérbe került. Az együttműködés támogatja a kormányzat meghirdetett gazdaságstratégiai céljainak megvalósítását, a magyar innovációk támogatását, a szereplők közötti hatékonyabb együttműködés elősegítését. Ezen belül kiemelt terület a hazai klímastratégiai célok megvalósítása, pl. az alternatív a hidrogénhajtású közlekedés és logisztika fejlesztése.

Egy olyan kezdeményezésnek vagyunk most tanúi, amelyből reményeim szerint egy sokrétű, hosszabbtávú együttműködés is kialakul. – hangsúlyozta Erb Szilvia a találkozó kapcsán. Majd hozzátette; „A KTI -ben van egy olyan gyakorlati tudás a közlekedés és különösen az infrastruktúra területén amelyekkel azokat a projekteket, amelyeket a Valor felkarolt, támogatni tudja.”

A megállapodás szerint a KTI részt vesz a VALOR által mentorált innovációs projektek szakmai minősítésében, technológiai validációjában, és segítséget nyújt a közlekedési tárgyú magyar találmányok engedélyeztetésében és szabványosításában.

Lepsényi István a VALOR HUNGARIAE Zrt. vezérigazgatója elmondta; Egyértelmű cél, hogy segítsük azokat hazai találmányokat, amelyek a légi, közúti vagy kötöttpályás közlekedésben is megjelennek”. Hozzátette – „a Valornál jelenleg is futnak olyan a megújuló energiával, az infrastruktúra fejlesztéshez kapcsolódó találmánytámogatások, a járművek műszaki megvizsgálásához kapcsolódó projektek, amelyekben a KTI-nek évtizedekre visszanyúló tudása van, hiszen a közúti forgalomban közlekedő járműveknek minden műszaki paraméterével, annak nemzetközi szabályváltozásaival, hazai jogharmonizációjával a KTI munkatársai rendelkeznek.

 

Start typing and press Enter to search