Együttműködés a magyar újítások sikerességéért a Pécsi Tudományegyetemmel

 In Hírek

Az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázat nyitórendezvénye alkalmából együttműködési megállapodást ír alá a Valor Hungariae Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem. A magyar ötletek, innovációk, találmányok felkarolására, fejlesztésére és hasznosítására szakosodott állami tulajdonú vállalat a miskolci, a budapesti műszaki, a gödöllői és a győri egyetem után most a PTE-vel is együttműködik. Az együttműködés célja a magyar újítások sikerességének növelése, az egyetemen születő innovatív megoldások és találmányok piacra jutásának támogatása.

 

Az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázat nyitórendezvénye alkalmából együttműködési megállapodást ír alá a Valor Hungariae Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem. A magyar ötletek, innovációk, találmányok felkarolására, fejlesztésére és hasznosítására szakosodott állami tulajdonú vállalat a miskolci, a budapesti műszaki, a gödöllői és a győri egyetem után most a PTE-vel is együttműködik.

Az ünnepélyes aláírás alkalmával tartott eseményen Dr. Faller Jenő a Valor Hungariae zRt. vezérigazgatóhelyettese elmondta; „Ahogy Magyarország számára, úgy a Pécsi Tudományegyetem és a Valor Hungariae számára is a siker kulcsa a jövőbe való befektetésben van. Így közös célunk az ipar fejlődésének támogatása, az új technológiák bevezetésének elősegítése, az inspiráló, az innovációs kezdeményezések, start-up és vállalkozóvá válást segítő környezet biztosítása. Hozzátette, a Valor Hungariae Zrt. képességei és stratégiai együttműködéseken alapuló kapcsolatrendszere lehetőséget nyújt arra, hogy az stratégiai partnereként támogassa az egyetemek K+F eredményeinek piaci termékké történő konvertálását, beleértve azok jogvédelmét, finanszírozásának a megszervezését, hasznosítását, értékesítését.

Dr. Miseta Attila a Pécsi Tudományegyetem rektora az eseményen elmondta; A PTE 2020-tól még többet szeretne tenni azért, hogy a régió tudásbázisaként a helyi vállalkozások igényeire gyorsan reagálva, a korábbinál mélyebb és sikeresebb együttműködésekben vegyen részt, s hogy kutatás-fejlesztési kompetenciáit hatékonyabb módon hasznosítsa.

A projekt célja többek között a hallgatók és fiatal kutatók vállalkozási képességeinek fejlesztése, a piaci szereplők igényeire épülő közös projektek létrehozása a Demola nemzetközi hálózat keretében, a nemzetközi projektek számának növelése. A PTE innovációs tevékenységének fejlesztését a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 130 millió forinttal támogatja

Start typing and press Enter to search