Közös cél, hogy az innovációk eredménye a magyar GDP-ben is megjelenjen

 In Hírek

Közös hasznosítási projektek indításáról, valamint az innovációs ökoszisztémát érintő jogszabályi előterjesztések előkészítésében és véleményezésében történő együttes fellépésről írt alá együttműködési megállapodást a VALOR HUNGARIAE Zrt. és a Magyar Innovációs szövetség.  A megállapodás tartalmazza, hogy a VALOR HUNGARIAE Zrt kiemelt támogatóként csatlakozik a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázathoz és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyhez.

„A Valor HUNGARIAE Zrt tudatosan keresi az ötleteket és végig viszi azokat a manapság sem egyszerű folyamaton az újdonságvizsgálattól, a mintagyártáson át egészen a sorozatgyártásig. – hangsúlyozta Lepsényi István a Valor Hungariae Zrt vezérigazgatója az együttműködési megállapodás aláírásán. Hozzátette – „Ez úgy tud megvalósulni, hogy az Innovációs Szövetséggel nagyon szorosan együttműködünk mind a folyamatok, mind az ötletek segítése érdekében, hiszen közös célunk, hogy az innovációk eredménye a magyar GDP-ben is megjelenjen.

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elnöke, elmondta „Innovációról akkor beszélünk, ha újdonságról ÉS üzleti, piaci eredményről is szól egy tevékenység. A legegyszerűbb, ha végig tekintünk az elmúlt években, az Innovációs Nagydíj Pályázaton díjazásban részesült társaságok tevékenységén.˝

VALOR HUNGARIAE Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség együttműködési megállapodása tartalmazza többek között a hazai értékes találmányok felkutatását, azok összegyűjtését, azonosítását, a begyűjtött innovációk szakmai véleményezését, az értékelését és validálását. A megállapodás előrevetíti a sikeres tudás-technológia transzfer tevékenység új lehetőségeinek feltárását, közös hasznosítási projektek indítását és közös fellépést az innovációs ökoszisztémát érintő jogszabályi előterjesztések előkészítésében és véleményezésében. A Magyar Innovációs Szövetség Startup Tagozatán keresztül elősegíti, hogy a VALOR még jobban részesévé váljon a hazai startup ökoszisztémának és, hogy a VALOR, a MISZ-szel együtt megszervezi a Magyar Innováció Napja Tudományos Fórumot.

Budapest 2019 december 5.

Start typing and press Enter to search