KÖZÖS ERŐVEL A STARTUPOK SIKERES KÜLPIACRA LÉPÉSÉÉRT

 In Hírek

Együttműködési megállapodást kötött az INPUT Program és a Valor Hungariae Zrt. a hazai IKT (infokommunikációs) vállalkozások, startupok nemzetközi versenyképességének fokozása, a vállalkozásokban megjelenő magyar innovációk támogatása, azok sikeres külpiacra lépésének elősegítése érdekében. A megállapodás értelmében a két szervezet kiemelt figyelmet fordít közös szakmai események megvalósítására, mentorálás, szakértői tanácsadás, illetve további szakmai támogatások biztosítására.

A két fél között létrejött megállapodás célja az IKT vállalkozások versenyképességének javítása, az IKT startup vállalkozások hatékonyságának, jövedelemtermelő képességének, nemzetközi versenyképességének, valamint nemzetközi piacra jutásának erősítése.

A magyar startupok külpiacra lépésének elősegítését célzó INPUT Program az együttműködés keretében többek között részvételi és bemutatkozási lehetőséget biztosít a VALOR szakértőinek az INPUT által szervezett rendezvényeken, valamint tájékoztatja partnereit a VALOR HUNGARIAE által biztosított szolgáltatásokról. Ezen túlmenően szakmai támogatást is biztosít az innovatív projektek számára, különös tekintettel a szakértői és mentorszolgáltatásokra.

„Mind a VALOR HUNGARIAE Zrt., mind az INPUT Program a hazai innovatív megoldásokkal foglalkozó vállalkozások, ötletgazdák szakmai fejlődését, külpiaci terjeszkedésük elősegítését tűzte ki célul, így a most kötött együttműködési megállapodás lehetővé teszi a rendelkezésünkre álló eszközök és tudás összehangolását. Biztos vagyok benne, hogy így még hatékonyabbá válik a hazai innovációk hasznosulásának támogatása, nemzetközi ismertségük növelése” – emelte ki dr. Szabados Zsuzsa, az INPUT Programot megvalósító Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

Lepsényi István a VALOR HUNGARIAE Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy cég fontos szerepet vállal az innovációk eredményesebb hasznosítását célzó nemzetgazdasági törekvések megvalósításában, különös tekintettel arra, hogy a hazai találmányok professzionális hasznosításából a magyar gazdaság és a feltalálók, a hazai startupok profitáljanak. A vezérigazgató hozzátette: „a magyar kreativitás nemzetközi szinten is kimagasló, a mi célunk az, hogy ezt felhasználva minél több magas hozzáadott értékű és innovációs tartalmú termék gyártása kezdődhessen meg itthon.”

A VALOR a hazai innovációs piacon egyedülállóan rugalmas, gyors szolgáltatásaival végig vezeti a feltalálókat azon az úton, amely a találmány megszületésétől a gazdasági eredményhez vezet, beleértve mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon történő hasznosítást. Szolgáltatásai magában foglalják a találmányok mentorálását, értékelését, validálását, menedzselését, finanszírozását és piacra juttatását.

Start typing and press Enter to search