Már négy hazai egyetemmel működik együtt a Valor a hazai innovációs ötletek sikeréért

 In Hírek

„A magyar kreativitás nemzetközi szinten is kimagasló, a mi célunk az, hogy ezt felhasználva minél több magas hozzáadott értékű és innovációs tartalmú termék gyártása kezdődhessen meg itthon – mondta Lepsényi István a VALOR Hungariae Zrt. vezérigazgatója abból az alkalomból, hogy a együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetemmel. A vezérigazgató hozzátette – „örömmel működünk együtt a győri egyetemmel, amely a hazánkban húzóágazatnak számító járműipar kiemelt oktatási és kutatási központja.

 

A Miskolci, a Budapesti Műszaki, a Gödöllői Szent István egyetem után a Győri Széchenyi István Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást az állami tulajdonú Valor Hungariae Zrt. A cél az, hogy minél több ötletből váljon magas hozzáadott értékű és innovációs tartalmú, Magyarországon gyártott termék. Dr. Földesi Péter rektor ennek kapcsán kifejtette, fontos, hogy minél több gazdasági szereplő legyen a partnerük. Hozzátette: a modellváltásnak is az a lényege, hogy az egyetem nyit az ipar, a társadalom felé, hogy az így befolyó többletbevételeket újabb infrastrukturális beruházásokra és kutatás-fejlesztésre fordíthassa.

Az ünnepélyes esemény előtt nyolc járműiparral, feldolgozóiparral, az ipar 4.0-val, infokommunikációval és digitalizációval kapcsolatos projektötlet prezentációját hallgatták meg a Valor Hungariae Zrt. képviselői. Az előadók között voltak BSc-s hallgatók és kutatással foglalkozó munkatársak egyaránt. Lepsényi István, a cég vezérigazgatója kérdésre elmondta, – ahogyan az a többi találmány esetében, úgy ezeket az elképzeléseket is egy hazai és külföldi tagokból álló bírálóbizottság vizsgálja meg, s közülük azokat, amelyekben magas innovációs tartalmat és piaci potenciált látnak, befogadják, és segítenek abban, hogy a gondolatból valódi termék váljon. Mahd kifejtette: A hazai egyetemek élenjáró szereplői a hazai kutatás-fejlesztésnek, műhelyeik kiemelkedően sok innovációs eredményt generálnak, ezért érdekeltek azok minél eredményesebb piacra vitelében. Kutatói és szakemberállományuk, valamint nemzetközi szakmai kapcsolatrendszerük alkalmassá teszi őket a hazai találmányok szakmai értékelésére, validálására, az adott találmány nemzetközi kutatásokban elfoglalt helyének, potenciáljának és általános újdonságtartalmának megállapítására.

A VALOR fontos szerepet vállal az innovációk eredményes hasznosítását célzó nemzetgazdasági törekvések megvalósításában, különös tekintettel arra, hogy a hazai találmányok sikeres kifejlesztésével és piacra vitelével a magyar gazdaság és a feltalálók profitáljanak. A VALOR a hazai innovációs piacon egyedülállóan rugalmas, gyors szolgáltatásaival végig vezeti a feltalálókat azon az úton, amely a találmány megszületésétől a gazdasági eredményhez vezet, beleértve mind a hazai, mind a nezetközi piacokon történő hasznosítást. Szolgáltatásai magában foglalják a találmányok mentorálását, értékelését, validálását, újdonságvizsgálatát, szellemi jogvédelmét, befogadását, menedzselését, finanszírozását és piacra juttatását, valamint a tudás- és technológia transzfer szolgáltatásokat. Kiemelt innovációk eredmények esetében – közös hasznosítási szándék és megállapodás alapján – a VALOR tulajdonostárként is részt vehet az együttműködésben.

Start typing and press Enter to search